2015 második negyedévében folytatódott az első negyedévben tapasztalt trend: az ipari ingatlanok bérlői elsősorban olyan harmadik félként dolgozó logisztikai szolgáltatók (3PLs) vagy kereskedők, akiket a magas magánfogyasztás és az eurózóna exportja tart lendületben.

„Magyarországon 2015 első félévében több tranzakció történt, mint az elmúlt évek során összesen. Az üres épületek iránt is megnőtt a kereslet. Tapasztalataink szerint a Növekedési Hitelprogram fellendítette a kisvállalkozások ingatlanvásárlási kedvét. Az eladott ingatlanok típusai közt mind a városi logisztikai parkok, mind ún. Big Box épületek, valamit különálló gyártóépületek megtalálhatóak. Bízunk benne, hogy a tendencia folytatódik, az érdeklődés tapasztalataink szerint tovább élénkül” – mondta Baka Gergely, CBRE Magyarország ipariingatlan-ügynökségének vezetője.

„Ahogy az ipari ingatlanszektor továbbfejlődik, és az erős keresletre ható tényezők is fennmaradnak, arra számítunk, hogy a befektetők étvágya a jövőben is erős marad.” – nyilatkozta Amaury Gariel, a CBRE európai ipari és logisztikai vezetője.

(Forrás: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/piac/az-ipari-ingatlanokat-is-elerte-a-fellendules/)