Általában a raktározást és így a logisztikai ingatlanpiacot nagyon távolinak érzi magától az ember. Pedig garázs vagy raktárszoba bérléssel könnyen szereplőjévé válik az átlagember is a logisztikai piacnak.

Ezen belül is magasan a legnagyobb részterületnek a főváros agglomerációja számít, amely részaránya több mint 40 százalékos az egész magyar állományból. Jellemző, hogy míg Budapesten és környékén a bérelhető területek vannak túlsúlyban, addig a vidéki helyszíneken a saját tulajdonú ipari ingatlanállomány dominál.

Fontos azonban elmondani, hogy a raktárbázisok sokszor egyéb szolgáltatásokat is kínálnak, például kisebb üzemeket is kialakítanak a bérlőknek.

Budapest határain kívül sok, kiváló raktárbázisokat találunk. Összesen 2,4 millió négyzetméter modern ipari terület található a főváros vonzáskörzetében. A jelenlegi agglomerációs ipari ingatlanállomány 61 százaléka 2005 és 2010 között épült, ami a kirobbant gazdasági válság hatására jelentős túlfejlesztéshez vezetett, így bár folyamatosan csökken, de továbbra is elég magas az üresedési ráta. Az agglomerációban található számos élelmiszerlánc raktárbázisa is, vagyis innen érkezik az élelmiszerek egy jelentős része, amiket aztán a boltok polcairól leveszünk. Az agglomerációban jelenlévő legnagyobb cégek között van a DHL, az Aldi, a Geodis, a HOPI, az Auchan, a Grebrüder Weiss, és a DB Schenker.

(Forrás: http://www.resourceinfo.hu)

Kisebb cégeknek kiváló szolgáltatásokkal nyújtunk raktározási lehetőségeket a Martonvásári Ipari Szolgáltató telepünkön is! Nézze meg ajánlatainkat, telepünket!