Ez nem a  Hogyan rohanj a veszTEDbe (A Million Ways to Die in the West) 2014-es amerikai westernvígjáték, melyet Seth MacFarlane írt és rendezett.

Nem! Ez némi segítséget ígér vállalkozásaink életben tartásában…

 

W. Steven Brown – üzleti tanácsadó – írt egy  könyvet még 1987-ben, ami nálunk is megjelent 1995-ben. „Már rég volt,”… mondhatnánk és az ilyen jellegű könyvek tanácsai a változó piaci környezetben megfakulhatnak…de nem, mert ez az emberi természetről és hibáiról szól…úgyhogy aktuális …!

Azt mondja: Elengedhetetlen a vállalatok vezetőinek folyamatos önképzése, amely révén képesek a lehető legjobban menedzselni cégüket/osztályukat, a lehető legjobbat kihozva beosztottaikból. Ugyanakkor az alkalmazottak számára is hasznos lehet (főként, ha rendelkeznek némi karriervággyal) ismerni mindazokat a trükköket, technikákat, amivel a vezetők igyekeznek a legtöbbet kihozni belőlük.

Könyvében sorba vesz 13  – általa hibának tartott magatartást, ami a vállalkozók, menedzserek, stb. életét nehezebbé teszi.

Ezekből lássuk az elsőt:

1. Nem vállaljuk a személyes felelősséget

 

 

 

 

 

 

 

 

A vállalkozásban, az üzleti tevékenységben az eredményes munka előfeltétele, hogy vállalni kell a pozicióval, munkakörrel, projekttel járó SZEMÉLYES felelősséget!

De ezt úgy-e számtalanszor elmulasztjuk, másra-másokra tereljük a felelősséget, a rossz munkavégzésből származó hibát…

De csak két típusú cselekvés létezik:

a TELJESÍTÉS és a

MENTSÉGEK KERESÉSE.

Döntsük el, hogy melyiket választjuk, és ennek megfelelően cselekedjünk!

Megállít az emelkedésünkben, ha állandóan másokra hárítjuk a felelősséget.

Merthogy: a kudarc képlete:

„Az emberek olyan mértékben vallanak kudarcot, amilyen mértékben kudarcaikra hajlandók elfogadni mindenki által elfogadhatónak tartott mentségeket”…

Egyszóval mindenki sikeres lenne, ha nem volna ez, nem volna az, emez, amaz….

A nyavalygás nálunk nemzeti állapot. Az áldozat kép, amit magunkról mutatunk. „Ha a kormány, ha az adók, ha a főnököm, az a barom”…stb, stb…

Ez KUDARCHOZ vezet, mondja Brown úr! 

Egy menedzsment-filozófia

Egy jó menedzser, egy jó munkás elég önbizalmat érez magában ahhoz, hogy be merje vallani a tévedéseit, vállalni merje a felelősséget..!
Emberek vagyunk, tévedünk, nem koncentrálunk mindig, vannak ballépéseink, rossz hangulataink, stb…ezt el kell ismerni, de tükörbe kell nézni és belátni…hogy mi voltunk…

Ne másra kenni!

Nos, ez volt a tanítás!
De: lépjünk előbbre és ne csak „jó szövegként” fogadjuk el a „Brown bácsinak” az „okoskodásait”, hanem valósítsunk meg – ha egyetértünk vele – szemléletváltást a felelősség elfogadásában…!

 

Mérjük fel

Melyek azok a területek, ahol személyes felelősséget kell vállalnunk? (Nekünk, bocs! Nem másnak!)

És: Milyen konkrét lépéseket kell tennem? Vállalom?

 

 

 

„Ha menedzserként sikeresek akarunk lenni, fel kell hagynunk az olyan módszerekkel, amelyek nem működnek. Steven Brown megmutatja nekünk, hogyan tegyük ezt.”

Spencer Johnson

Az egyperces menedzser társszerzője

 

„Kiváló könyv az eredményes menedzsment titkáról. Józan ész plusz néhány ötlet Browntól – ez a recept. Tíz pontot érdemel.”

 UPI News Service

 

 „Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki vezetéssel foglalkozik. Meglepőnek tűnhet, de szülők, pedagógusok, barátok legalább annyit meríthetnek belőle, mint a menedzserek és az üzletemberek.”

 Dr. Allen Loy McGinnis (A „The friendship factor” szerzője)

 

 „Steven Brown 13 végzetes hibája a lényeget ragadja meg. Olvasmányos, jól alkalmazható, és kiváló eredményeket hoz.”

 Zig Ziglar